Wintercompetitie jeugd

Formule:

Iedereen speelt tegen iedereen van dezelfde reeks. Op het einde van het winterseizoen wordt er dan een klassement opgemaakt. In reeksen van 7 of meer spelers, zullen de eerste vier spelers op de finaledag (medio maart) een halve finale en daarna nog een finale moeten spelen. In de halve finale spelen de nummers 1 en 4 en de nummers 2 en 3 tegen elkaar. Bij te weinig aantal deelnemers vallen de halve finales weg en zullen de eerste 2 van elk reeks een finale spelen.  Het speelschema van de finaledag wordt later bekend gemaakt. Spelers die niet aanwezig kunnen zijn op de finaledag, zullen door de eerstvolgende in het klassement worden vervangen.

Finaledag: wordt medegedeeld in de eerste weken van oktober

Wanneer wordt er gespeeld:

De wedstrijden zullen door de tennisschool worden gepland op zaterdagnamiddag en zondagnamiddag tussen 12u30 en 19u30. Op woensdagnamiddag enkel voor wedstrijden op maxiterrein. Andere momenten enkel maar mogelijk na akkoord van de tennisschool. Er zullen ook wedstrijden worden gepland in de herfst- en kerstvakantie. Gelieve bij uw inschrijving bij de opmerkingen aan te geven welke dag voor u moeilijk is om te spelen. Wees eerlijk voor uzelf en naar andere kandidaten toe. Enkel maar kunnen spelen op 1 van de 3 momenten is niet haalbaar, de kans om tot een gemeenschappelijk speelmoment te komen is dan minimaal. (Bvb: hoe kan een wedstrijd gepland worden als u enkel maar op woensdagnamiddag kan spelen en uw tegenstrever enkel maar op zaterdagnamiddag?)

Reglement:

  • Hoe speel je de wedstrijd ? De wedstrijd neemt maximaal 60 minuten in beslag, waarin je maximaal 13 spelletjes speelt. Is de stand 6-6, dan wordt er een tie-break gespeeld tot 5. De eerste speler die 5 behaalt met een verschil van 2 punten is gewonnen. Indien de stand 4-4 is, wordt een stressbal gespeeld. Is er na het spelen van de 13 spelletjes nog tijd over, dan mag er vrij gespeeld worden. Is de wedstrijd na 1 uur spelen nog niet beëindigd, dan stopt men op het uur en wordt de uitslag behouden.
  • TIJDENS DE WEDSTRIJDEN WORDEN ENKEL MAAR DE SPELERS OP HET TERREIN TOEGELATEN! De ouders die willen kijken, moeten dit doen vanuit de kijkruimte.

Soort bal:

Voor het seizoen 2017 – 2018 worden volgende reeksen ingericht

Reeks 1: maxiball

Reeks 2: maxiball

Reeks 3: groen bal

Reeks 4: oranje bal

Elke speler moet zelf 4 ballen bij zich hebben.

Deelname prijs:

De deelname prijs bedraagt 30€. Nadat de reeksen gekend zijn, zal iedereen een uitnodiging tot betaling krijgen. Bij het niet tijdig betalen, worden de kandidaten geschrapt uit de reeksen. Pas na betaling, kunnen de wedstrijden van start gaan.

Hoe deelnemen?

Stuur een mail naar tennisschool@tcstandaardwetteren.be uiterlijk op woensdag 20 september